http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

A zene világnapja

Iskolánkban, a 2019/2020-as tanévben is méltó képen emlékeztünk meg a Jehudi Menuhin kezdeményezésére létrehozott zene világnapján.

Az év mottója, „Aki énekel, kétszeresen imádkozik”, szinte tálcán kínálta fel, mi is legyen a rendkívüli énekóra anyag. A gyerekekkel közösen végig vettük, a zsoltáríró Dávidtól egészen napjainkig, milyen formában is lehet énekelve imádkozni. Megismerhették a tanulók Dávid hangszerét, a kinnórt, majd felismertük egy kis zenehallgatás után, hogy ma a hárfa hangja hasonlít leginkább hozzá. Kitekintettünk más népek imádkozási szokásaikhoz, pl az amerikai gospel, afrikai törzsek imája.

Bővebben...

Csibetábor

Augusztus 30-án a leendő elsős kisdiákok csibetáborban vettek részt iskolánkban. Tanító nénijük Visóczki Zsanett és Molnár Ágnes egy rendkívül mozgalmas délelőttöt szervezett számukra. Megismerkedtek az osztállyal, az iskolával, kézműves foglalkozáson, sportfoglalkozáson vettek részt. Vidám hangulatban teltek az órák. A csillogó szemű gyerekek kezdetben kissé félve ültek a padokban, de hamar felszabadult légkör alakult ki, köszönhetően a barátságos tanító néniknek, és a meghitt, hívogatóan berendezett tantermeknek. Igazgatónő iskolánk legfiatalabb tanulóinak kis ajándékkal kedveskedett és sikeres tanévet kívánt nekik.

Bővebben...

Tanévnyitó ünnepség

Iskolánk tanévnyitó ünnepségét 2019. 09. 2-án tartotta. A hagyományokhoz híven az első osztályos tanító nénik készítették az ünnepi műsort, melyet Bukta Bianka nyitott meg. Az ötödikesek és elsősök versei, valamint ének és tánc előadások tették színessé az ünnepséget. Ezt követően legkisebbek megkapták iskolánk nyakkendőjét, mellyel az osztályfőnökeik és a vezetőség tagjai tették őket igazi bolyais kisdiákká.

Bővebben...