Get Adobe Flash player

Szándéknyilatkozat

Hit éve

Facebook Like

Új Széchenyi Terv
Tehetséghidak
Határtalanul

Elérhetőségünk

telefon47 362780
47 362790

FAX47 561083


This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3900 Szerencs Rákóczi út 100.


Alapítványok

Szerencs számítástechnika oktatásáért és diáksportjáért alapítvány
Adószáma: 18416888-1-05
-------------------------------
Szerencsi Tehetségekért Alapítvány
Adószáma: 18412444-1-05


Körzeti német verseny Rátkán

Körzeti német verseny Rátkán-6A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szerencsi Tankerülete és a rátkai Német Nemzetiségi, Kéttannyelvű Általános Iskola a hagyományokhoz híven minden évben otthont ad a körzet németes diákjainak, hogy összemérhessék tudásukat. Az idén április utolsó napjára esett a választás, amikor is felkerekedtünk és izgalommal telve elmentünk Rátkára, ahová 3 fős csapatok jelentkezését várták.
Már a kapuból láttuk, hogy itt a németet nagyon komolyan veszik, hiszen az iskola homlokzatán is megjelenik németül a felirat: „Grundschule".

Az 5.-6. osztályosok korcsoportjában 7 csapat indult. A versennyel kapcsolatban már előre tudtuk, hogy a témánk az „iskola". A verseny főképpen a szókincsre épülő tudást célozta meg. Előzetes feladatként egy tablót készítettünk itthon, az iskolánkban. A verseny elején bemutattuk néhány percben az iskolánkat németül, a különlegességeinket, a mindennapjainkat. Ezután elmeséltük, hogy hogyan képzeljük el a jövő iskoláját – természetesen mindezt minden „segédeszköz" igénybevétele nélkül tettük. Ezután következett egy 10 feladatból álló második forduló, ahol különböző rejtvényeket oldottunk meg.
A verseny végeztével egy finom uzsonna várt ránk, mely szinte már szokás Rátkán és mutatja a rátkai iskola vendégszeretetét, majd azután jött az eredményhirdetés, ahol büszkén hallottuk, hogy csapatunk a 2. helyezést érte el!
Azt gondoljuk, hogy egy nagyon kellemes és élményekkel teli délutánt töltöttünk el együtt és elhatároztuk, hogy jövőre is eljövünk, hiszen németet tanulni jó!!!

Ádám Réka (6.b), Képes Panna (6.b), Molnár Gergő (5.b)