Get Adobe Flash player

Szándéknyilatkozat

Hit éve

Facebook Like

Új Széchenyi Terv
Tehetséghidak
Határtalanul

Elérhetőségünk

telefon47 362780
47 362790

FAX47 561083


This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3900 Szerencs Rákóczi út 100.


Alapítványok

Szerencs számítástechnika oktatásáért és diáksportjáért alapítvány
Adószáma: 18416888-1-05
-------------------------------
Szerencsi Tehetségekért Alapítvány
Adószáma: 18412444-1-05


Állatok Világnapja 2013

Állatok Világnapja 2013-11Az állatok világnapján minden évben október 4-én ünnepeljük már 1931 óta. Ez a nap Assisi Szent Ferenchez köthető, aki híressé vált állatszeretetéről, természetet kedvelő és egyszerű életmódjáról. Ezért is ábrázolják előszeretettel állatok, különösen madarak társaságában. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak ezen a napon kell fokozottan foglalkoznunk a körülöttünk élő állatokkal! Ez a nap inkább arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet az együttélés szabályaira, arra, hogyan éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel.  Ha minden nap október negyedike lenne, sokkal többet foglalkoznának az állatokkal, sokkal több figyelmet fordítanának az ember legjobb barátjára, s talán nem kellene annyi ártatlan életet kioltani, vagy nyomorúságos körülmények között tartani. Nemcsak az állatok világnapján, de a hétköznapokban sem szabadna elfeledkeznünk a bennünket körülvevő természetről, élőlényekről. Akkor kedvenceink is azt hihetnék, hogy minden nap születésnapjuk van.

A mi iskolánkban is megemlékeztünk kedvenceinkről. Délután 3 órától bárki behozhatta az iskolába háziállatát. A kisebbek origamizhattak állatfigurákat, melyben a felsős tanulók álltak a rendelkezésükre. A Miskolci Állatmenhely számára ebben az évben is gyűjtöttünk adományokat (kötszerek, rongyok, száraz eledelek). A színes délután megszervezéséért köszönet illeti Kádár Orsolya és Dékány Zita tanárnőket!Állatok Világnapja 2013-15