Get Adobe Flash player

Szándéknyilatkozat

Hit éve

Facebook Like

Új Széchenyi Terv
Tehetséghidak
Határtalanul

Elérhetőségünk

telefon47 362780
47 362790

FAX47 561083


This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3900 Szerencs Rákóczi út 100.


Alapítványok

Szerencs számítástechnika oktatásáért és diáksportjáért alapítvány
Adószáma: 18416888-1-05
-------------------------------
Szerencsi Tehetségekért Alapítvány
Adószáma: 18412444-1-05


November 16-i továbbképzés – vélemény

Továbbképzés„Vajon hány kávéval fogom ébren tartani magam? És vajon hová üljek, hogy ne vegyék észre, ha esetleg (de nagyon esetleg!) elbóbiskolok az előadás közben?" – ezek a gondolatok foglalkoztattak az iskolába menet. Hála a szíves vendéglátásnak, amely már érkezéskor fogadott, a rendelkezésre álló kávémennyiség elégnek ígérkezett...

Már összegyűltünk jó néhányan, amikor bejött egy fiatalember, és miután aláírtuk az összes szükséges papírt, elkezdett beszélni. Mi az az IQ? Mi is az a tehetség? Hogyan kell hozzá viszonyulnom nekem, mint szülőnek? Hogyan éli meg ezt a gyermek? És egyáltalán: tudja-e ő, milyen adottságai vannak? Repkedtek a kérdések és a válaszok, még a szünetben is azon törtem a fejem, vajon mit kellene még szóba hoznom, hogy többet tudjak.

 

Mózes Krisztián fáradhatatlanul válaszolta meg az összes, sokszor még ki sem mondott kérdésemet. Weboldalakra, kiadványokra hívta fel a figyelmünket, ahol tovább lehet búvárkodni.  Módszereket, eljárásokat, probléma megoldásokat ismertetett velünk, amelyeknek haszna nem is volt kérdéses számomra.  Megértettem, miért is egyedi és megismételhetetlen a gyermekkor, és mekkora felelősségem van abban, hogy kiegyensúlyozott, sikeres legyen legféltettebb kincsem, ha a saját életét éli majd.

(Az egyetlen megválaszolatlan kérdés az volt, vajon a felnőttek továbbképzése ezen a területen miért nem megoldott?)

Aztán a második szünet után kimondta a bűvös szót: Játsszunk! Ekkorra már mindannyian tudtuk, nem egy átlagos továbbképzésben van részünk, így örömmel vettük a felhívást. És játszottunk ügyességi – logikai játékokat, számoltunk, megoldottuk a svédcsavar problémáját, kitekertük a kezeinket egy darab madzag kedvéért, gondolkodtató feladatokat oldottunk meg, jókat nevetve egymáson és magunkon. Gyakran csattant a 'tényleg!' a homlokunkon... Sokszor azon kaptam magam, hogy a bonyolult, „felnőttes" gondolkodásmód helyett mennyivel célravezetőbb az egyszerű, gyermeki logika.

A végezetül kapott ajándék csoki majszolásakor eszméltem rá, hogy az egész délelőtt elrepült kávé nélkül, az első sorban ülve... Igen, lehet erről a témáról érdekes, fordulatos módon is előadást tartani a száraz, elcsépelt szavak nélkül. És a bolyais tanároknak szerencsére sikerült megtalálni ehhez a megfelelő partnert!

Kedves Iskolavezetés! Köszönjük! Ebből kérünk még!!!

Szerencs, 2013. 11. 27.

Képes Tamásné

Továbbképzés