Get Adobe Flash player

Szándéknyilatkozat

Hit éve

Facebook Like

Új Széchenyi Terv
Tehetséghidak
Határtalanul

Elérhetőségünk

telefon47 362780
47 362790

FAX47 561083


This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3900 Szerencs Rákóczi út 100.


Alapítványok

Szerencs számítástechnika oktatásáért és diáksportjáért alapítvány
Adószáma: 18416888-1-05
-------------------------------
Szerencsi Tehetségekért Alapítvány
Adószáma: 18412444-1-05


Rekordkísérlet a Bolyaiban

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a kormányhivatalokban, így a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalban dolgozó e-Bug* tudnivalókat koordinátorok az iskolákkal közösen tervezték megdönteni a kézmosásoktatáson résztvevők világrekordját. A több helyszínen egyszerre tartott kézhigiénés oktatás Guinness rekordját Glasgow-ban állították fel. Itt 3089 diák vett részt a rekordkísérletben, amit jó eséllyel a magyar iskolások felül is tudtak múlni, akik az ország különböző részeiről, összesen 190 iskolából regisztráltak (közel 14000 diák).
Megyénkből 21 iskola, összesen 1047 diákja jelentkezett a rekordkísérletre. Egy tanóra keretében a képzett instruktorok mutatták be a kézmosás fontosságát és annak helyes technikáját. Az eseményen olyan hasznos információk hangoztak el a gyermekek számára, amelyek ismeretében sok betegség elkerülhető lenne.
A Bolyai János Katolikus Általános Iskolából 30 diák vett részt a megmozduláson, amely 2016. május 5-én, pontosan 10.00-kor vette kezdetét. Hasznos információt kaphattak a tanulóink egy kézmosás fontosságáról és a helyes kézmosás alaplépéseiről, de egy tüsszentő pálya segítségével vizsgálhatták a mikrobák terjedésének sajátosságait.
A szigorú előírásoknak megfeleltünk, sikeresen végrehajtottuk a rekordkísérletet.

Kádár Orsolya
instruktor és kapcsolattartó, szaktanár

*(tudományos alapokon nyugvó oktatási eszköz, ami játékos tanulással segíti a diákokat a megfelelő személyi higiénés szokásokat, a felelős szexuális élet feltételeit, a tudatos antibiotikus használattal és védőoltásokkal kapcsolatos legfontosabb illetően)