Get Adobe Flash player

Szándéknyilatkozat

Hit éve

Facebook Like

Új Széchenyi Terv
Tehetséghidak
Határtalanul

Elérhetőségünk

telefon47 362780
47 362790

FAX47 561083


This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3900 Szerencs Rákóczi út 100.


Alapítványok

Szerencs számítástechnika oktatásáért és diáksportjáért alapítvány
Adószáma: 18416888-1-05
-------------------------------
Szerencsi Tehetségekért Alapítvány
Adószáma: 18412444-1-05


SZERVA ITT- CSERE OTT

NTP-SR-16-0035

A Bolyai János Katolikus Általános Iskola ebben a tanévben is sokat tett gyermekei egészségfejlesztéséért.
A 2016/2017-es tanévben kiemelkedik a programok sorából a Nemzeti Tehetség Program által meghirdetett, „Sportágakat népszerűsítő rendezvények” támogatására kiírt pályázat égisze alatt megrendezett sportágválasztó nap.
Városunk, és iskolánk is sok lehetőséget biztosít a sportolásra, mozgásra, az amatőr, és profi szintű versenyzésre egyaránt. A gyermekek mozgásigénye kimeríthetetlen, a mindennapos testnevelés mellett jól megfér a tömegsport, a szakosztályos edzések bármelyike.
A pályázatunk fő célkitűzése az volt, hogy két ismert, de talán kevésbé népszerűsített sportágat,- az asztaliteniszt, és a tollaslabdát- a gyermekek látószögébe helyezzük. Városunk egyike legsikeresebb szakosztálya az asztalitenisz szakosztály, melynek versenyzői kitartó edzésmunkájukkal sikert, sikerre halmoznak. A tollaslabda, mint versenysport sem eléggé elterjedt, pedig tőlünk nem messze, Miskolcon komoly sikerekkel büszkélkedhet a MEAFC tollaslabda szakosztálya. A viszonylag kevés eszköz és helyigény is indokolttá tette ennek a két sportágnak a bemutatását.
A projektnap sikeresen lezárult, és a két sportág azóta is szerves részévé vált a diákok mindennapjainak. A játék, a mozgás, az együttes élmény hatása mind pedagógiailag, mind pszichológiailag jelentős. A közös cél, a küzdeni tudás, a nyerés és vesztés élményének megélése fontos egy gyermek, egy tinédzser számára. Ezek a játékok, többek, mint egyszerű játékok: lehetőséget adnak az együttes élmény megélésére, a feszültségek, és mozgásigény levezetésére, a kommunikáció fejlődésére. És mi ezt már tapasztaljuk!
Testnevelésórák, szünetek, tömegsport foglalkozások során sokszor már a gyerekek kérik, hogy pingpongozhassanak, tollasozzanak. Gyakorolják az eddig tanult technikai-taktikai elemeket, egymástól lesnek el trükköket, ügyesednek, és egyre kitartóbbá válnak.
Bízom benne, hogy a nyári szünet közeledtével otthon is előkerülnek ezek a sporteszközök, és tovább folyik a gyakorlás, együtt, közösen, hogy szeptemberben elkezdhessük az iskolabajnokságok szervezését!
Kellemes szünidőt, jó gyakorlást mindenkinek!
Szabó Miklós testnevelő tanár