Get Adobe Flash player

Szándéknyilatkozat

Hit éve

Facebook Like

Új Széchenyi Terv
Tehetséghidak
Határtalanul

Elérhetőségünk

telefon47 362780
47 362790

FAX47 561083


This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3900 Szerencs Rákóczi út 100.


Alapítványok

Szerencs számítástechnika oktatásáért és diáksportjáért alapítvány
Adószáma: 18416888-1-05
-------------------------------
Szerencsi Tehetségekért Alapítvány
Adószáma: 18412444-1-05


Sarudi tábor 2017

Iskolánk az évek óta kimagaslóan teljesítő tanulóit jutalomtáborral ajándékozta meg. A táborban 27 diák és 3 nevelő vett részt.
Június 19-én, reggel 8 órakor volt az indulás. A táborba 11 óra magasságában érkeztünk meg. Kijelöltük azt, ki melyik szobában foglalja el ideiglenes szállását, ezután bejártuk a tábort és felhívtuk a figyelmet a tábor szabályzatára és viselkedési normájára.
A jóízű ebéd után megnéztük a sarudi Tájházat, ahol betekintést kaptunk arról, hogy éltek őseink száz évvel ezelőtt. A tanulók közül senki nem járt még a településen, ezért egy biciklitúra keretében megtekintettük a heves megyei falut. 17 órakor lehetőségünk nyílt megtekinteni a katolikus templomot. Boros István kollégám nagyon sok érdekességet mondott el az épület történetéről.
A vacsora után a gyerekek kérésére szabad foglalkozás volt, majd később közös sporttal zártuk a kinti foglalkozásokat. Tisztálkodás után a gyerekek megtekinthettek egy vígjátékot, ami nagyon tetszett nekik. 22 órakor takarodó volt. Mindenki fáradtan hamar elaludt.
Kedden a közös imádság és a reggeli után biciklivel útra keltünk a poroszlói Öko Centrum irányába.
A kötött programok mellett lehetőség nyílt az önfeledt játékra is. Megtekintettük Európa egyik legnagyobb akváriumát, ahol őshonos állatokkal ismerkedhettünk meg. Motoros csónakkal bejártuk a Tisza Tavat. A túravezető a természeti látványosságok mellett sok új információval gazdagította a tanulókat. Később megtekintettünk egy 3D-s mozit, ami a Tisza Tóról és a nevezetességeiről szólt. Szemet gyönyörködtető látvány volt.
Kikapcsolódás gyanánt voltunk egy játszóházban és egy szabadtéri játszótéren. A kötött programok közötti időt itt töltöttük el. Véleményem szerint hasznosan, mert a kötött és a szabad programok megfelelő arányban voltak.
Ebédre hideg élelmet vittünk magunkkal és fogyasztottuk el.
A program végén biciklivel tekertünk vissza a sarudi táborunkba.
A jó idő és a mozgalmas programok után a gyerekek és a nevelők megfelelően elfáradtak, a finom vacsora elfogyasztása nem okozott gondot.
Később közös sportprogram volt, amiben minden gyerek és nevelő részt vett. A labdarúgás volt a legnépszerűbb, de volt lehetőség tollaslabdára, csocsóra, asztali teniszre és kosárlabdára is. A gyerekek nagyon élvezték a keddi nap programját is. Este közös filmnézés volt, majd alvással sem volt megint probléma. A szerdai nap délelőttjére szabadtéri sportfoglalkozást terveztünk, de azt nem tudtuk megvalósítani az intenzív esőzés miatt. Helyette a fedett területeken sportoltunk, filmet néztünk.
Az ebéd után lehetőségünk volt kimenni a sarudi szabad strandra. A gyerekek élvezték a biztonságos, de azért vadvíz nyújtotta lehetőségeket!
Vacsorára közös szalonnasütés volt, amit a gyerekek nagyon élveztek és jó ízűen ették az általuk elkészített élelmet! Pihenés után a sportolásé, majd a karaoke és a diszkó parti következett.
A tábor utolsó napja is nagyon jó kikapcsolódást jelentett a gyerekeknek.
Csütörtökön összepakoltunk és az eredeti állapotában hagytuk el a tábort. Elutaztunk busszal Mezőkövesdre, ahol megnéztük a Gépmúzeumot, majd egy közös fagyizás után utaztunk haza Szerencsre.
Uray Attila táborvezető