Get Adobe Flash player

Szándéknyilatkozat

Hit éve

Facebook Like

Új Széchenyi Terv
Tehetséghidak
Határtalanul

Elérhetőségünk

telefon47 362780
47 362790

FAX47 561083


This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3900 Szerencs Rákóczi út 100.


Alapítványok

Szerencs számítástechnika oktatásáért és diáksportjáért alapítvány
Adószáma: 18416888-1-05
-------------------------------
Szerencsi Tehetségekért Alapítvány
Adószáma: 18412444-1-05


Őszi „nyaralás” Sarudon

A Bolyai János Katolikus Általános Iskola 5. a, 5. b, 5. c osztályos tanulói osztályfőnökeikkel szeptember 6-án és 7-én táborozáson vettek részt Sarudon.
A pályázat keretében megvalósult kirándulás első napi úti célja Mezőkövesd volt. Az ötven tanuló és a három pedagógus izgalmas programokon vett részt: Matyó Múzeum, Kisjankó Bori Emlékház, Mezőgazdasági Gépmúzeum, Mézeskalácsház és a Szent László templom.
A Matyó Múzeumban megismerkedhettünk a matyó hímzéssel és a Matyóföld jellegzetes népviseletével. A Mezőgazdasági Gépmúzeum különösen a fiúk számára volt érdekes. A régi mezőgazdasági gépeket nem csak megnézhették, hanem rá is ülhettek. A lányoknak a Mézeskalácsház volt izgalmas, mert az előre kisütött mézeskalács szíveket maguk díszíthették ki és haza is hozhatták. A Szent László templom szintén nagy élményt jelentett mindenkinek.
Vacsorára érkeztünk meg a sarudi táborba, ahol vacsora előtt elfoglaltuk szobáinkat, felfedeztük a tábort. Mivel az időjárás nagyon jó volt, sportolásra, focizásra is sor kerülhetett.
A második nap fő programja Sarud megismerése volt. Itt tekintettük meg a római katolikus templomot, amelynek méretei monumentálisnak számítanak egy falusi templomhoz viszonyítva. A délelőtt gyorsan eltelt, ebéd után indulnunk kellett vissza.
Kellemesen elfáradva, de maradandó élményekkel tértünk haza. Reméljük, hogy legközelebb hosszabb időt tudunk eltölteni ezen a szép helyen!
Boros István
Kotánné Ördög Klára
Szendreiné Tóth Judit